Consultanţa în domeniul Resurselor Umane – Un sprijin pentru manageri - Cirică, Daniela (Psihologia Resurselor Umane, 2021)
În ultimul timp, un interes din ce în ce mai crescut manifestat pentru resursele umane din cadrul companiilor din România a determinat apelul crescut al managerilor la serviciile firmelor de consultanță. Deși firavă aceasta inițiativă, managerii solicitând în mod special servicii de recrutare și selecție de personal, există totuși companii care realizează că nu pot face față tuturor problemelor de personal pe care le întâmpină. Aici intervin firmele de consultanță în resurse umane, firme care propun programe coerente de diagnoză și intervenție organizațională, cu o derulare și organizare sistematică. Astfel de programe, deja o necesitate recunoscută de companiile din străinătate, au ca obiective: identificarea problemelor organizaționale, elaborarea strategiei de resurse umane și implementarea unor măsuri de intervenție, menite să asigure eficientizarea resurselor umane din cadrul organizației.